Over Mij

Over mij, Laat ik mij eerst even voorstellen.

Ik ben Letty de Graaff, Geboren in Rotterdam en nu wonende te Hall en zolang ik mij kan herinneren al met dieren bezig.

Ik ben lerares geweest op een school in Gouda en samen met mijn man gaven wij in Gouda les in machineschrijven.
In de jaren ’80 zijn wij met het hondenvirus besmet en hadden wij al snel een aantal Duitse Herders in huis, o.a. voor de bewaking.
In 1986 hebben we ons eerste nestje Duitse Herders gefokt. Dit trok ons zo aan dat wij in 1989 een grotere woning hebben gezocht om met onze hobby bezig te zijn waar wij elke dag nog veel plezier aan beleven.

Door met de honden bezig te zijn heb ik diverse cursussen op hondengebied gevolgd zoals b.v. instrukteurscursus, AKK 1 en 2, en Voedingsleer.
Dit om te kunnen gebruiken bij onze kennel en bij ons eigen bedrijf.

Ik ben altijd al bezig geweest met het spirituele en altijd geweten dat ik dat ook in me had. Toch nooit de tijd erin gestoken en als je wat ouder wordt ga je meer over dingen na denken en heb je meer vragen en rust.
Een aantal jaar geleden heb ik al wel Reiki op mijn lijstje bij mogen schrijven en toevallig kwam de cursus dierentolk voorbij op internet wat mij wel erg interessant leek, ook om dieren te helpen.
In het voorjaar van 2012 heb ik het diploma “Dierentolk” behaald en heb ik deze opleiding gevolgd bij Jonita Kraaijeveld van Holistisch Centrum voor mens en dier in Leveroy (www.chintamani.nl).

Samen met mijn man fok ik dus Duitse Herders en Tsjechoslowaakse Wolfhonden (www.graaff-goverwelle.nl) en hebben wij een bedrijfje in hondenbenodigdheden (www.ho-degraaff.nl).
Mijn dochter en mijn schoonzoon helpen ons in het bedrijf en samen met zijn ouders hebben we in maart 2013 een totaalconcept opgezet voor honden in Lochem; Dog’s Totaal waarin ik werkzaam ben als dierentolk en voedingsdeskundige.